Archives

Interiors/Exteriors

Interiors: Anna Porter’s Home

ds_annaporter_indiahobson01

ds_annaporter_indiahobson04

ds_annaporter_indiahobson03

ds_annaporter_indiahobson02

I don’t think I have ever seen a home tour as lovely this one. Anna Porter’s home was recently featured on Design Sponge, and while I normally wouldn’t just share content from their site like this, it was too incredible to not. Anna’s space is so dark and warm; it’s what I aspire our home to look like one day. The incredible photographs were taken by India Hobson, a photographer I’m sure to follow now. To note, the second photo is from her shop Swallows & Damsons which was also on Design Sponge. You can also find these women on instagram: Anna Porter (@swallowsanddamsons), India Hobson (@indiahobson).

Exteriors: Yale University Beinecke Library

Yale 1

Yale 3

Yale 4

Yale 6

Yale 7

Yale 8

The Yale University’s Beinecke Rare Book & Manuscript Library is one of the largest buildings of its kind in the world, devoted solely to literary archives, early manuscripts, and rare books. It has room for more than a million volumes and serves as Yale’s research center for students, faculty, and other scholars.

The Beinecke is located on Yale University’s Hewitt Quadrangle, surrounded by neo-Classical and neo-Gothic buildings. Designed by Gordon Bunshaft of the firm of Skidmore, Owings and Merrill, work on the Beinecke was completed in 1963. It’s exterior white marble panels are one and one-quarter inches thick and are inset in light gray Vermont Woodbury granite. These translucent marble panels filter the heat and harsh rays of the sun allowing the library’s rare collection to be displayed without damage. From the exterior you would never suspect that the exterior is not completely opaque.

We’ve only had the privilege of visiting the Beinecke once, but we’ll be going again the next time we’re up that way for sure. It really is a beautiful piece of architecture, I can’t recommend a visit more.

Photography Credit: Ezra Stoller / Esto
Archival Images Credit: Beinecke Rare Book and Manuscript Library, Yale University

Interiors: Muji House

Muji 01

Muji 02

Muji 03

Muji 04

Muji 8

Muji 06

Muji 06

Muji has made beautiful neutral home goods for years, and now they have made an incredible prefab home.

Exteriors: Danish National Maritime Museum

Big 4

Big 2

Big 1

Big 5

Big 3

Big 6

Big 8

The Danish National Maritime Museum was designed to celebrate Denmark’s rich history as one of the world’s leading shipping nations. It is located in Helsingør, just 30 miles north of Copenhagen near Kronborg Castle, which dates back to the fifteenth century. The new museum is part of the Kulturhavn Kronborg joint initiative to bring cultural experiences to Helsingør harbor. Renowned Danish architecture studio BIG – Bjarke Ingels Group won the competition to design the museum back in 2007. BIG has offices in Copenhagen and New York, with projects globally. The museum officially opened to the public in October 2013 to much fanfare. Careful not to encroach upon sightlines to Kronborg Castle, the museum is entirely underground. The galleries are arranged in a loop around the untouched 60 year old dry dock walls. This makes the dock itself the center of the museum’s exhibitions, and transforms it into an incredible outdoor courtyard.

All Images Credit: Photography © Rasmus Hjortshøj and Luca Santiago Mora / BIG – Bjarke Ingels Group

Interiors: Mjölk House

mjolk05

mjolk01

mjolk02

mjolk03

mjolk04

The Mjölk shop/house is located at the Junction in Toronto. It is one of the last remaining pressed metal buildings in the city. Great care was taken in restoring and keeping with it’s original character. I’ve long admired the folks behind Mjölk, and it was lovely finally seeing the store and meeting these guys last year on our road trip. I doubt very much that they would remember us, but they were very kind and gave us some great recommendations on places to see/eat in Toronto. Their shop was lovely, and I was delighted when I came across these photos of their home, which is situated atop their shop. It is incredible. The set up, the furnishings, everything. The vast amounts of natural light in their home is surprising, seeing how they are pressed between two other buildings. The architects behind the renovations, Studio Junction, did beautiful work. I know these photographs have been around the block a few times, but I wanted to share them here, as it is a dream of ours to one day own a studio/shop and live above, or in the least, very near.